Stacje paliw w Szwecji

Stacje wodoru w Szwecji

Stacje wodoru w Szwecji
stacje-wodorowe-szwecja

Het netwerk van tankstations die waterstof aanbieden om voertuigen te tanken in Zweden is nog lang niet ontwikkeld. Het Deense bedrijf Everfuel zegt nu dat het voor eind 2023 15 nieuwe stations in Zweden wil bouwen, waarvan er acht zullen worden gebouwd als onderdeel van het door de EU medegefinancierde Nordic Hydrogen Corridor-project dat in 2017 is goedgekeurd, waartoe ook Statkraft, Toyota, Hyundai en Vätgas Sverige.

Het project zou de stations vorig jaar operationeel moeten maken, maar het project heeft vertraging opgelopen. Everfuel wil de overige zeven stations buiten het Corridor-project bouwen, alleen of samen met andere geïnteresseerde partijen.

Everfuel is bijvoorbeeld van plan om de meeste tankstations in Zuid-Zweden en in Stockholm te bouwen. Het geplande meest noordelijke tankstation bevindt zich in Gimo, ten noorden van Uppsala. Everfuel is ook van plan stations te bouwen in Denemarken en Noorwegen. De ambitie is om in totaal 40-50 stations te bouwen, zodat een derde van de Scandinavische bevolking in 2023 niet meer dan 15 kilometer hoeft te reizen naar het dichtstbijzijnde waterstofstation, zolang ze maar wonen in wat Everfuel een "selected corridor" noemt. . ". Dit zou ook de reden zijn waarom de stations in het dichter bevolkte zuiden liggen.

Op de stations kunnen zowel auto's als vrachtwagens en bussen worden getankt, die verschillende drukken in hun tanks gebruiken. Voor auto's is de norm 700 bar, terwijl vrachtwagens en bussen een lagere druk hanteren: 350 bar. Prijzen zijn nog niet vastgesteld, maar waterstof is al concurrerend met diesel

w Szwecji są obecnie
sprzedam stacje benzynowe z wodorem

Mapa stacji paliw wodoru w Szwecji

Lista stacji tankowania wodoru w Szwecji

Wiadomości o stacjach tankowania wodoru w Szwecji

10 februari 2022. PS Energi ontvangt steun van meerdere miljoenen dollars voor de bouw van een waterstoftankstation in Ljungby

Het Zweedse bureau voor milieubescherming heeft PS Energi een subsidie ​​van meer dan SEK 19 miljoen toegekend in het kader van het Klimatklivet-programma voor de medefinanciering van een waterstoftankstation aan de snelweg E4 in Ljungby. Het doel is dat het tankstation het eerste volledige groene waterstoftankstation van Kronoberg wordt, gericht op zowel zwaar als licht verkeer, met verwachte voltooiing tegen de zomer van 2023.

Het project zal groene waterstof beschikbaar maken voor de inwoners, bedrijven en doorgaand verkeer van de gemeente en is gebaseerd op een bredere synergetische samenwerking met Strandmöllen AB, Ljungby Energi AB en de gemeente Ljungby.

Więcej informacji na temat pojazdów napędzanych wodorem w Szwecji

Dlaczego interesują Cię samochody na wodór?

Sprzedam nowe samochody H2

Więcej informacji o H2

Marki z H2